کد خبر : 7080
تاریخ انتشار : شنبه 18 دسامبر 2021 - 12:47
-

کدام مربی دانا به ترکیب برنده دست می زند؟

کدام مربی دانا به ترکیب برنده دست می زند؟

شهر مسجدسلیمان طبق آمار رسمی یکی از رده های بالا در میزان خودکشی جوانان در کشور را داراست و بررسی ها نشان داده که بیکاری و نبود اشتغال در این شهر تعیین کننده ترین عامل این واقعه ی تاسف بار است. حال و بعد از احداث پتروشیمی در این شهر بخشی از مشکل اشتغال مرتفع

شهر مسجدسلیمان طبق آمار رسمی یکی از رده های بالا در میزان خودکشی جوانان در کشور را داراست و بررسی ها نشان داده که بیکاری و نبود اشتغال در این شهر تعیین کننده ترین عامل این واقعه ی تاسف بار است.
حال و بعد از احداث پتروشیمی در این شهر بخشی از مشکل اشتغال مرتفع گردیده است
و جالب اینکه مدیرعامل بومی این شهر اگر توان؛سرمایه و انرژی خود را در جای دیگری از کشور صرف می کرد امروز حامیان فراوان و بزرگی داشت و مقامات و نمایندگان آن استان از ایشان حمایت قاطع می کردند.
اما متاسفانه در چند روز اخیر مطلبی در یکی از رسانه های دولتی منتشر گردیده که افکار عمومی شهر را ناراحت و نگران کرده است چرا که پتروشیمی مسجدسلیمان یکی از معدود شرکت های موجود در مسجدسلیمان است که توسط مدیران لایق و سرمایه آفرین بومی اداره می گردد.
آن رسانه ی دولتی چنین می نویسد :
در حالیکه عمده سهام این پتروشیمی متعلق به دولت و نهادهای دولتی است و اما به دلیل آنکه کار ساخت از ابتدا توسط یکی از این شرکت‌های خصوصی دنبال می شده است مدیرعامل این مجتمع پتروشیمی نیز از سال‌ها قبل توسط این شرکت خصوصی تعیین شده است و کماکان نیز بر این شرکت مدیریت می‌کند در صورتیکه بر اساس قانون سهام دار عمده که دولت است باید مدیریت این مجموعه را منصوب کند. اما متأسفانه هم اکنون سهامداران عمده در مدیریت این مجتمع پتروشیمیایی دخالت ندارند.»

این در حالی است که طبق سیاستهای نظام و فرمایشات مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهور جناب ایت الله رییسی مبنی بر خصوصی سازی و فعال کردن اقتصاد توسط مردم و بخش خصوصی؛مجتمع صنعتی پتروشیمی مسجدسلیمان یکی از معدود بنگاه های اقتصادی است که توانسته ارزش سرمایه ی سهامدار عمده یعنی دولت را به چیزی حدود ۱۵ برابر برساند.

برای اینکه بهتر در جریان موضوع قرار بگیریم بهتر أست قدری به گذشته بازگردیم:
این ایده در سال ۱۳۶۷توسط بخش خصوصی در کنفرانس بدون نفت مطرح گردید و در سال ۱۳۸۸ این ایده تبدیل به طرح شد و بعد از پیگیری و مطالعات و رایزنی ها و مذاکرات بین المللی و مذاکرات داخلی اخذ مجوز های لازم در سال ۱۳۹۴ اجرایی شد و بخش خصوصی سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی که دولتی محسوب نمی شود در سال ۱۳۹۵ به این پروژه پیوست و تمام طراحی؛اجرا،مذاکرات،قراردادها همگی توسط بخش خصوصی انجام شد و بخش دولتی در سهم آورده تلاش کرده و به دلیل تاخیر در تامین سرمایه مشکلات جدی را برای پروژه ایجاد کرد و این پروژه با تاخیر به بهره‌برداری رسید وآنچه که در حال حاضر به نتیجه و تولید رسیده فقط تلاش و کوشش بخش خصوصی این شرکت بوده که یک سرمایه گذاری را در بخش دولتی انجام داده است و به سود ١۵ برابر رسیده است.
آیا بخش خصوصی که رسالت اصلی را که همانا سوددهی و بازدهی بوده را به دوش کشیده است و به دنبال توسعه ویژه اقتصادی انرژی منطقه و اجرایی کردن این طرح عظیم بوده مستوجب حمایت و تشویق أست یا سرزنش و تخریب!؟
قطعا بخش دولتی با توجه به محدودیت های فراوان موجود نمی‌تواند این پروژه را اجرا کند و تنها بخش خصوصی با سرمایه گذاری و جذب سرمایه می تواند آن را به اجرا برساند.
و باید گفت تا بدین جا همین مدیریت بخش خصوصی بوده که این پروژه را از یک زمین خالی و یک تابلوی تنها با کار شبانه روزی به یکی از بزرگترین پروژه های ملی تبدیل کرد.
در یادداشت این خبرگزاری نه تنها به این نکته اشاره نکرده که بر خلاف سیاست های کلی نظام و اصل ۴۴ قانون اساسی به جای آنکه پیشنهاد دهد سهام دولتی مجموعه به بخش خصوصی موفق و مردم واگذار شود خواهان دولتی کردن آن است؟!

در ادامه یادداشت مذکور به نکته ای اشاره شده أست که برخی از کارکنان این مجتمع پتروشیمی اعلام کرده‌اند علی رغم وعده‌های داده شده از سوی مسئولان این مجتمع پتروشیمی هم اکنون عمده کارکنان و متخصصان فعال در این مجتمع بومی نیستند که این موضوع خلاف هدف اولیه راه اندازی این مجتمع پتروشیمی است این در حالی أست که با نگاهی به پتروشیمی مسجدسلیمان می توان به بومی بودن و استفاده از تمام ظرفیت های مستعد و پتانسیل های منطقه پی برد

همه این نکات یادداشت منتشره را که کنار هم قرار مبدهیم نگران می شویم که مبادا خدای نکرده گردانندگان این خبرگزاری دولتی نادانسته در زمین کسانی بازی کنند که سربلندی و عزت مسجدسلیمان را نمی خواهند!؟
و به دنبال زمین زدن بخش خصوصی توانمند و خروج مدیریت مجموعه از دست متخصصان دلسوز بومی می باشند.

و افکار عمومی شهر نگرانند که مبادا بعد از جمع اوری و عدم اجرای پروژه بزرگ مسجد سلیمان ، تعطیلی مدرسه فنی ، غارت ماشین آلات شرکت پرزسیون؛جمع آوری هوانیروز مسجدسلیمان؛تعطیلی هنرستان فنی شرکت نفت مسجدسلیمان؛نیمه تعطیل کردن شرکت بزرگ تانک سازی مسجدسلیمان:جمع اوری هنرستان شبانه روزی ارتش در مسجدسلیمان و….این بار پتروشیمی Mis را هدف قرار داده اند!
و جالب اینکه این مسائل در حالی مطرح می شوند که سیاست های کلی نظام به کوچک سازی دولت و حمایت از بخش خصوصی تاکید دارند .چرا یک خبرگزاری دولتی باید تریبون حمله به مدیر نمونه و کار آفرین اول کشور که از یک تابلو پوسیده و یک نام خالی یکی از بهترین پتروشیمی های روز دنیا را احداث و به تولید رساند شود ؟ بر خلاف آنچه مطرح گردیده است لازم می نماید سریعا دولت سهام خود در این پروژه را در بورس به مردم یا به بخش خصوصی واگذار نماید مسجد سلیمان تحمل یک آسیب دیگر را ندارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

آرشیو